Πάρνωνας

Ο Πάρνωνας (γνωστός και ως Μαλεβός ή Κρόνιον στην αρχαιότητα) είναι βουνό ύψους 1.934 μέτρων, που χωρίζει την Αρκαδία από τη Λακωνία, καταλήγοντας στη δεύτερη με απόληξή του το ακρωτήριο Μαλέας (Κάβο Μαλιάς).

Πάρνωνας

Ο Πάρνωνας, γεμάτος έλατο και μαυρόπευκα, είναι διάσπαρτος με παραδοσιακά χωριά και σηματοδοτημένα μονοπάτια. Ο Άγιος Πέτρος, το κεφαλοχώρι της περιοχής, είναι το πιο τουριστικό, ενώ τα Τζίτζινα, με λίγες αλλά εκλεκτές προτάσεις διαμονής και γεύσης, προσφέρονται για σοφιστικέ αναχωρητές και περιπατητές.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Πάρνωνας

Ο Πάρνωνας είναι προορισμός για εναλλακτικές δραστηριότητες στη φύση, πεζοπορίες, ορειβασία, mountain bike κ.λπ. Επομένως αν δεν είστε αθλητικοί τύποι θα σας ξενίσει λίγο! Από αρχιτεκτονικής άποψης δύο από τα πιο όμορφα χωριά είναι η Καστάνιτσα και ο Πραστός, τα οποία το χειμώνα δυστυχώς ερημώνουν.

Ιερά Μονή Ελώνης.jpg

Ο πιο σύντομος δρόμος για να έρθετε στον Πάρνωνα είναι από την εθνική Τρίπολης-Σπάρτης, αν όμως έχετε διάθεση για περιήγηση μια πολύ όμορφη διαδρομή για να τον προσεγγίσετε είναι σκαρφαλώνοντας το φιδωτό δρόμο που σε ανεβάζει από το Λεωνίδιο προς τον Κοσμά.

Η Ομάδα του Say Greece!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.