Ελάτη

Η Ελάτη ή η Τύρνα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στις πλαγιές του Κερκέτιου όρους (Κόζιακας), σε υψόμετρο 940 μ. και κυριολεκτικά κρυμμένη στο πράσινο των ελάτων. Η γραφικότητα της Ελάτης, το υπέροχο κλίμα της, η μοναδική φιλοξενία των ντόπιων, η αξιόλογη ξενοδοχειακή υποδομή αλλά και οργανωμένες εναλλακτικές δραστηριότητες την καθιστούν 1 από τους πιο δημοφιλείς και κοσμοπολίτικους προορισμούς της Ελλάδας.

Ταξιδέψτε σε όλη την Ελλάδα εύκολα και γρήγορα, στα καλύτερα καταλύματα!

Είναι το μεγαλύτερο από τα ορεινά χωριά της περιοχής, κι ένας από τους προορισμούς, που θα βρείτε στην Ελλάδα, με πλήρη τουριστική παρουσία όλες τις εποχές του χρόνου. Αποτελεί το κυριότερο πέρασμα στην Θεσσαλία για δεκάδες διαδρομές, ασφαλτόστρωτες, δασικές, πεζοπορικές, σε μονοπάτια και δασικά κομμάτια, αποδεικνύοντας ότι δεν είναι τυχαία η επιλογή της από τους περιηγητές.

Ελάτη Θεσσαλίας 2

Οι κρυμμένοι θησαυροί της Ελάτης 

  1. Ο «απόρθητος» Άγιος Βησσαρίωνας: Μακριά από τους κοσμικούς δρόμους και αόρατο από τα βλέμματα των σύγχρονων ταξιδιωτών, το μεσαιωνικό μοναστήρι του Αγίου Βησσαρίωνα στέκεται σαν απόρθητο φρούριο στους πρόποδες του Κόζιακα.  Το τεράστιο τριώροφο κτηριακό συγκρότημα με τα 366 κελιά που διέθετε στο παρελθόν ιδρύθηκε το 1527.
  2. Καταστήματα τοπικών εδεσμάτων, γεύσεων και βοτάνων: Δημιουργήθηκαν για να διασωθούν οι γεύσεις των παλιών συνταγών της ορεινής περιοχής των Τρικάλων. Σε παραδοσιακά μαγαζιά της Ελάτης θα βρείτε λιαστούς τραχανάδες με πρόβειο γάλα, ποικιλία φυσικών προϊόντων, γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, φαρμακευτικά φυτά της περιοχής, κ.ά.
  3. Ο Κοκκίνος βράχος αναρριχητικό πεδίο σε ασβεστόλιθο 60 περίπου μέτρων, διαθέτει στους λάτρεις του σπόρ, εφτά ανοιγμένες διαδρομές διαφόρων βαθμών δυσκολίας. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον Κόκκινο Βράχο καθώς & όλο το κομμάτι της οροσειράς του Κόζιακα που βρίσκεται στην περιοχή της Ελάτης ακολουθώντας τα σηματοδοτημένα μονοπάτια.
  4. Για να γνωρίσετε καλύτερα το χωριό, διαβείτε τα δρομάκια του. Περάστε από την εκκλησία Κοίμηση της Θεοτόκου, της οποίας το τέμπλο της χρονολογείται από το 1822 και φιλοτεχνήθηκε από Ηπειρώτες ξυλογλύπτες.
  5. Κοντά στην τοπική αγορά , ένα μικρό αλσύλλιο φιλοξενεί το παλαιό Δημαρχείο, το γραφικό εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, το γήπεδο 5×5, γήπεδο μπάσκετ και ένα πανέμορφο παιδότοπο. Επισκεφθείτε το ξωκλήσι του Αϊ Γιώργη λίγα χιλιόμετρα έξω από το χωριό.

Ελάτη Θεσσαλίας

Η Ομάδα του Say Greece

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.