Τα 12 κορυφαία αξιοθέατα του Βόλου

Ο Βόλος είναι μία από τις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας μας. 

Βόλος.jpg

Χτισμένος στο μυχό του Παγασητικού κόλπου, στους πρόποδες του Πηλίου, ο Βόλος είναι μια από τις μεγαλύτερες και ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας. Αποτελεί σπουδαίο εμπορικό και οικονομικό κέντρο και διαθέτει το τρίτο σε μέγεθος λιμάνι της χώρας.

Επίσης, η πόλη συνδέεται με την Αργοναυτική Εκστρατεία. 

Ο Βόλος θα σας μαγέψει από την πρώτη στιγμή με την ιστορία του, την αρχιτεκτονική του, τα όμορφα και επιβλητικά αρχοντικα, τα μμουσεία αλλά και τις εκκλησίες του.

Βόλος

Αξιοθέατα

Ο Βόλος είναι γεμάτος από αξιοθέατα και καλα θα κάνετε να έχετε χρόνο αλλά και διάθεση για να τα δείτε όλα. Μερικά από αυτά είναι:

 • Το Κάστρο του Βόλου, στη σημερινή συνοικία Παλαιά στο δυτικό τομέα της πόλης, χτίστηκε στα μέσα του 6ου μ.Χ. αιώνα. Στην συνοικία των Παλαιών και στο υπόγειο του πολυχώρου Village μπορεί κανείς να θαυμάσει τα εντυπωσιακά αναδεδειγμένα από την αρχαιολογική Υπηρεσία Ρωμαϊκά Λουτρά.
 • Το Πάρκο του Αναύρου, απέναντι από το Μουσείο, με αντιπροσωπευτικά δείγματα μοντέρνας γλυπτικής. Το 1988 έγινε στην πόλη συμπόσιο Ελλήνων & ξένων γλυπτών καλλιτεχνών.

Βόλος

 • Το Σπίτι με το Τριαντάφυλλο, το οποίο βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Ανθίμου Γαζή και Βλαχάβα, όπου έζησε η ζωγράφος Χρυσούλα Ζώγια.
 • Τo Μουσείο του Βόλου, το οποίο αφηγείται την ιστορία της πόλης του Βόλου, των προσφύγων, της Νέας Ιωνίας, μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό, ακουστικές μαρτυρίες και επιλεγμένα αντικείμενα.
 • Το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, που περιλαμβάνει ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας από την προϊστορική εποχή έως και τα ρωμαϊκά χρόνια.
 • Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Βόλου, την πεζοδρομημένη λεωφόρο Αργοναυτών, στην οποία ξεχωρίζουν η Αργώ, έργο του γλύπτη Νικόλα και σήμα κατατεθέν της πόλης, αλλά και το σκαρί της σύγχρονης Αργούς.

Βόλος 4

 • Το Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο ντε Κίρικο και το Μουσείο Βιομηχανικής Ιστορίας.
 • Το Λαογραφικό Κέντρο Κίτσου Μακρή στεγάζεται στο σπίτι του λαογράφου, στην οδό Κίτσου Μακρή 38 και ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
 • Το Εντομολογικό Μουσείο στο Βόλο, είναι μοναδικό στο είδος του στην Ελλάδα και ένα από τα καλύτερα των Βαλκανίων.
 • Tο Τυπογραφικό Μουσείο της εφημερίδας Η Θεσσαλία, αδιάλειπτη έκδοση από το 1898 – δεν μπορεί παρά να είναι ένα ξεχωριστό τυπογραφικό μουσείο.
 • Τo Σιδηροδρομικό Μουσείο Θεσσαλίας και το πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου με την ομώνυμη εκκλησία και το πάρκο Αναύρου με την υπαίθρια γλυπτοθήκη.

Βόλος

 • Τον κατάφυτο λόφο Γορίτσας με την ομώνυμη εκκλησιά της Παναγιάς στην κορυφή για μια πανοραμική θέα της πόλης και την Παναγιά της Τρύπας, χτισμένη σε σπηλιά, δίπλα στη θάλασσα.

Βόλος

Ο Βόλος είναι για όλες τις εποχές αφου το καλοκαίρι θα σας μαγέψει με τις καταπληκτικές του παραλίες, πολλές από τις οποίες έχουν βραβευθεί με Γαλάζιες Σημαίες, ενώ υπάρχουν και πλοία που μπορούν να σας πάνε μονοήμερη εκδρομή στα νησιά: Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο. Αλλά και το χειμώνα μπορείτε να επισκεφτείτε το Πήλιο αλλά και άλλα μικρά παραδοσιακά χωριουδάκια που θα σας μαγέψουν. Φυσικά το χιονοδρομικό κέντρο κοντά στο χωριό Χάνια αλλά & τον διάσημο μουντζούρη, το ατμήλατο τραίνο του Πηλίου.

Η Ομάδα του Say Greece

 

One Comment Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.