Τριζόνια: To άγνωστο νησάκι του Κορινθιακού

Τι θα λέγατε να κάνουμε μια γεμάτη μαγιάτικο αέρα εκδρομή με νότες όμως θαλασσινού αέρα; Και αν ήδη αναρωτιέστε αν αυτό είναι εφικτό, να απαντήσουμε πως και βέβαια είναι, μιας και το μικρό πολύχρωμο νησάκι του Κορινθιακού με το όνομα Τριζόνια μας περιμένει να το ανακαλύψουμε.

Τα Τριζόνια ή Τροιζώνια, όπως το αποκαλούσαν παλαιότερα, τοποθετείται στον Κορινθιακό κόλπο και ανήκει στον Νομό Φωκίδας μαζί με τη Σπηλιά και τα Χάνια.

Πρόκειται για ένα μικρό νησάκι ενός συμπλέγματος που περιλαμβάνει άλλα τρία μικρότερα αλλά ακατοίκητα νησάκια, τον Άγιο Ιωάννη, το Πλανέμι και το Πρασούδι.

trizonia-fwkidas ΙΙ

Αυτός ο μικρός γαλαζοπράσινος προορισμός, απέχει μόλις 240χλμ από την Αθήνα και 40χλμ από την Πάτρα και η πρόσβαση εκεί γίνεται μέσω πλοιαρίων, καθώς απαγορεύεται δια ροπάλου η χρήση αυτοκινήτου. Ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται σε 160 μόλις κατοίκους που διαμένουν στα πολύχρωμα σπιτάκια τους που στολίζουν ομοιόμορφα το νησί.

Το νησί είναι άγνωστο σε πολλούς γενικά, όμως αποτελεί ιδανικός προορισμός εξόρμησης για μονοήμερες εκδρομές για μικρούς και μεγάλους. Ακόμη, πολλά σκάφη αναψυχής προσαράζουν στην μαρίνα του νησιού και οι ταξιδιώτες τους απολαμβάνουν βόλτες και μπάνιο στις παραλίες του μέχρι να αποχωρήσουν. Μάλιστα, στο παρελθόν αποτελούσε σημαντικό σημείο στον Κορινθιακό κόλπο, αφού στο φυσικό λιμανάκι του νησιού διανυκτέρευαν οι ναυτικοί για να συνεχίσουν το ταξίδι τους με ασφάλεια την επόμενη μέρα.

Οι παραλίες που διαθέτει είναι πανέμορφες. Μόλις 3 στο σύνολο, η Πούντα που τοποθετείται μόνο 2χλμ από το γραφικό λιμανάκι και διαθέτει μια κοκκινωπή αμμουδιά, η ακρογιαλιά Άσπρα Χαλίκια με τα πολύχρωμα βοτσαλάκια και η τρίτη με το όνομα Καψάλες με όμορφη θέα προς την Πελοπόννησο.

trizonia-fwkidas ΙΙΙ

Αξίζει να αναφέρουμε πως το μικρό μέγεθος του νησιού, εξυπηρετεί τέλεια τον σκοπό του να το γυρίσουμε πολύ γρήγορα ολόκληρο και να το περπατήσουμε, άνετα, μέσα από διαφορετικά περιηγητικά μονοπάτια. Αν επιλέξουμε την διαδρομή από τον οικισμό προς την θέση Παλιόκαστρο, έχουμε την δυνατότητα να συναντήσουμε και τα υπολείμματα ενός μεσαιωνικού Πύργου που υπήρχε εκεί στο παρελθόν.

Το ψηλότερο σημείο είναι η Αετόραχη σε υψόμετρο 106 μέτρων από την θάλασσα.

Στα Τριζόνια ευδοκιμούν οι ελιές, οι αμυγδαλιές, τα αμπέλια και οι ευκάλυπτοι που πλαισιώνουν μοναδικά το φυσικό περιβάλλον και προσφέρουν μια όμορφη αντίθεση στο θαλασσινό τοπίο του ορίζοντα. Όσον αφορά το φαγητό, ως ψαρότοπος, έχετε την δυνατότητα να γευτείτε φρέσκα ψάρια και φυσικά αν θέλετε να διανυκτερεύσετε υπάρχει δυνατότητα στα μικρά ξενοδοχεία και δωμάτια που διαθέτει το νησί.

trizonia-fwkidas

Αυτό ήταν όλο και όλο το νησάκι Τριζόνια του Κορινθιακού και πολύ εύλογα αντιλαμβανόμαστε πως απευθύνεται σε επισκέπτες που αναζητούν την ηρεμία και την χαλάρωση. Με απόλυτο σεβασμό προς του κατοίκους, την φύση και τα γαλαζοπράσινα νερά του νησιού, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα μια εκδρομή που θα σας χαρίσει μια μοναδική εμπειρία μακριά από την βουή της πόλης, γεμίζοντας χαρά και μπόλικη ενέργεια τις μπαταρίες σας!

Εκ μέρους της Ομάδας Say Greece,
Ιωάννα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.